Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger STBTF


2019

I år håller Pingiskraft Sthlm i två läger 24-25 juni (killar) och 26-28 juni (tjejer) i Liljeholmen:

Stockholms Bordtennisförbund Pingiskraft Stockholm inbjuder flickor och pojkar (7 – 12) år till: Sommarläger i bordtennis.

All info om läger och andra aktiviteter hittar på Pingiskraft Stockholms hemsida:
www.pingiskraftsstockholm.se

För övriga öppna läger arrangerade av andra föreningar, klicka på "Träningsläger" till vänster i menyn.

 


 

 

Nedan hittar ni gamla bilder och annat frn sommarläger med StBTF:

2015
Deltagare 2015

IMG_4559

Lägret veckan innan midsommar blev som vanligt lyckat. 24 pojkar och flickor i åldrarna 8-14 år kämpade på bra i fyra dagar och kom varje morgon med glatt humör om än lite trötta när de slitits från sängen under sina första sommarlovsdagar. Vi var tre tränare från olika klubbar som gjorde vårt bästa för att blanda träning med lek och fys. Det blev mycket fokus på kontroll vid borden men även att hitta loopen och styra spelet. Sista dagen spelades en lägerturnering där alla fick pris men de som kom bra till fick välja pris först och väskorna och tröjorna gick åt fort. Spelarna delades upp i två grupper och det här var de främsta placeringarna:
Grupp 1 A-slutspel
1a: Mattias Sahlstrand
2a: Jonatan Hessner

Grupp 1 B-slutspel
1a: Fredrik Niva
2a: Leo Rosen

Grupp 2 A-slutspel
1a: Ludvig Nord
2a: Embla Ehne

Grupp 2 B-slutspel
1a: Ryan Abdulrazak
2a: Simon Dahlstedt

Alla kämpade på jättebra under träningsdagarna och under tävlingen så det var riktigt roligt att vara tränare för det här gänget. Tack för veckan som gick och hoppas att alla får ett bra sommarlov :)

Sara, Micke och Uffe

 2014
Här ser ni deltagarna från 2014 års läger:

  IMG_2628

20 spelare från 11 olika Stockholms klubbar tyckte i alla fall det och med tanke på alla skratt och den kämpaglöd som visats så var det ett klokt val. Det har varit mycket fokus på bollkontroll men även en hel del loop. Alla fick lådträning och vi blandade pingisen med fys och lekar. Veckan avslutades med en lägerturnering med två grupper. Det var två pooler i båda grupperna och a- och b-slutspel efter det. Alla som kom till final fick välja pris som TTEX hade sponsrat med.

Grupp 1:
A-slutspel 1:a Jonatan Hessner 2:a Lukas Ferreira Stradiotto
B-slutspel 1:a Joel Tiselius 2:a Wilhelm Brehmer

Grupp 2:
A-slutspel 1:a Leo Jansson 2:a Vidar Lundqvist
B-slutspel 1:a Erik Holmius 2:a Jacob Johansson 
Nu hoppas vi att alla får en trevlig midsommar :)
//tränarna  

Sara Dahlstedt
Micke Pettersson
Ulf Drakenberg
Linnea Holm

 

 

 

 Tidigare läger:

 

Den 18-21 juni 2012 arrangerades Stockholms Bordtennisförbunds sommarläger i Liljeholmen.

 

19 pingistörstande barn tränade som aldrig förr i tre dagar. Den sista dagen bestod av en uppskattad turnering, tröjutdelning och avslutning.

Missa inte chansen om att få vara med på 2013 års sommarläger! Mer info kommer i vinter!

 

IMG_0626

 

STBTF:s sommarläger 2012

Den 18-21 juni arrangerades Stockholms Bordtennisförbunds sommarläger i Liljeholmshallen. Under lägerveckan tränade 19 spelare från 10 olika klubbar på grundslag, förflyttningar och matchspel. Spelarna fick också prova på enklare fysövningar och roliga lekar.

Lägret började med några olika namnlekar för att alla skulle lära känna varandra, och det var roligt att se att alla spelare hittade nya kompisar under lägret. Lilla Ludwig (född 2004) hittade en ny idol i den sex år äldre Love. Det häftigaste med det var att en av de yngsta och kortaste spelarna umgicks och busade med den äldsta och längsta spelaren på lägret.

Under lägret fokuserade vi mycket på kontroll och att spela in bollen på bordet. För att öka spelarnas koncentration och öka antal tillslag på bollen spelades flera övningar med olika varianter på räkning. En annan sak som vi fokuserade på var balans och fotställning i backhand- och forehandspel. Efter flera genomgångar och övningar på detta tror jag att alla spelare lärde sig något om backhand- och forehandfötter.

Vi hann även med flera olika lekar under veckan och den mest uppskattade leken var rundpingisen. Då sprang spelarna runt alla bord i hela hallen och de kämpade för fullt för att hinna fram tills det var deras tur. Det här var en bra övning eftersom den kombinerade lek och skratt med konditionsträning. Den som kämpade allra mest på rundpingisen var troligen Daniel som bara sprang och sprang. Ville lyckades vinna rundpingisen flest gånger, men Love fick sista ordet genom att avsluta lägret med en vinst.

Sista dagen på lägret spelades en turnering med gruppspel och två olika slutspel. Grattis till Alexander som vann turneringen efter seger mot Vera i finalen.

Slutligen vill jag bara säga att det var ett väldigt lyckat läger med motiverade spelare (och tränare) som spred mycket glädje :)

/Johan Rosenberg, tränare på lägret

Uppdaterad: 08 MAJ 2018 18:27 Skribent: Mika Hasmats

planassist_liten

börjaspelapingis190x90

 

 

b3an-logga90x90 bastafyran90x90

 

 

Våra samarbetspartners

 

ttex190x76

stiga190x46

stigafacebook190x80

 

 

 

 

 

sporrong190x105

Postadress:
Stockholms Bordtennisförbund
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0841022490, 0841022491
E-post: This is a mailto link